HTML

Miénk

Radikál, szociál, globkrit, közösség, világpol, részvétel, környezetvédelem, öko, erdő, tudatosember.

Van a kicsu, aki vezette egy ideig a Szabad Föld Online zöldrovatát, most inkább leül a tűz köré és közösséget vállal. És ír arról, hogy mi hogy van, és hogy lehetne.

És van a gergo, aki a zöldhatáron és a civil pályán érzi jól magát.

Beszélgessünk.

Köszi

szajmonnak a header-képért, amit kicsit megbütyköltünk

Mit kezdjek az alma héjával?

2010.02.12. 09:42 :: _gergo

Lehet azon vitatkozni, hogy egészséges dolog-e megenni az alma héját. Vannak ugye, akik szerint tele van vegyszerrel meg úgynevezett növényvédőszerrel, meg vannak, akik szerint a héjában van a vitamin, meg az antioxidáns. Vagy mi.

Tudom, a mellékelt ábra nem túl bíztató, de az íze remek. Tegnap a mai almáspitéhez hámoztunk almát, és a héját alapból kidobtuk volna, ám inkább behajigáltuk az aprítóba, mellészórtunk egy kis diót, fahéjt és egy kávéskanál mézet. Az eredmény egy édes kis desszert lett, amit ugyan kifelé nem feltétlenül vállalnék fel, hiszen javarészt hulladékból készült. Illetve kiderült, hogy az alma héja és magháza nem is hulladék, mert remek almás nyalánkságot lehet készíteni belőle. 

2 komment

Címkék: alma konyha étel hulladék vegan

A bejegyzés trackback címe:

https://foldoninnen.blog.hu/api/trackback/id/tr671751384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalor 2010.02.12. 11:16:44

elso korben nem kell levagni az almarol, ha mar ugyis megenned, aztan igy magadnak is sporolsz egy kis munkat. az almaspiteben elfer. ha korbereszeles utan a maghazat ledaralod, az is mehet bele. izles dolga, bajod nem lesz tole. mellesleg a diot is belerakhatod a pitebe, bar felenk nem szokas. szoval nem kell ketto dolgot csinalni, mehet egybe az egesz.

kicsu · http://gergomegkicsu.blogspot.hu/ 2010.02.12. 11:24:44

@Kalor: nálunk megy dió a pitébe is, a többivel csak annyi a probléma, hogy nem reszelt, hanem szeletelt almával sütöm, nem hagyományos szeletesre, hanem kör alakúra, mint a tengerentúlon szokás. a szeletelt almában a héj is feltűnőbb, próbáltam már úgy, engem nagyon zavart. a magházzal szemben meg szimpla indokolatlan ellenérzéseim vannak, de szerencsére gergonek nem, úgyhogy végülis azt sem kell kidobnunk.
süti beállítások módosítása