HTML

Miénk

Radikál, szociál, globkrit, közösség, világpol, részvétel, környezetvédelem, öko, erdő, tudatosember.

Van a kicsu, aki vezette egy ideig a Szabad Föld Online zöldrovatát, most inkább leül a tűz köré és közösséget vállal. És ír arról, hogy mi hogy van, és hogy lehetne.

És van a gergo, aki a zöldhatáron és a civil pályán érzi jól magát.

Beszélgessünk.

Köszi

szajmonnak a header-képért, amit kicsit megbütyköltünk

No freegan?

2009.12.09. 12:58 :: _gergo

Tudjátok, vannak a freeganek. Freegannek lenni egy alternatív életstratégia. A free és a vegan szavakból gyúrták össze a kifejezést. Általánosan mindenféle ingyenes (gyakran kukázós) élelemszerzési megoldásra vonatkozik, szigorúan véve az állati eredetű kajáktól mentes, azaz leginkább növényi táplálékok beszerzése ilyen-olyan ingyenes megoldásokkal. Legyen az guberálás, kunyerálás, városi kertészkedés és így tovább.

A fent látható fotót a budapesti Király utca végén található boltnál lőttük. Ha freegan lennék, ebből a kukából nem ehetnék, pedig a boltok polcain számos olyan zöldség és gyümölcs megfordulhat, ami végül nem kerül eladásra, és így a kukában landol. Mit szóltok ehhez a vegyszeres megoldáshoz? Jó a törvényi szabályozás?

Meséltek nekem egy többdiplomás tanárról, aki minden hajnalban összegyűjti néhány bolt megmaradt zöldség és gyümölcs készleteit, ezzel több család (értitek, nők, gyerekek) számára is biztosítja az egészséges táplálékot. Mi a jobb, ha ez a cucc a szeméttelepre megy, vagy ha a polcok után inkább az asztalokra kerül? Érdekes probléma ez, és érdemes rajta elgondolkodni.

1 komment

Címkék: budapest freegan

A bejegyzés trackback címe:

https://foldoninnen.blog.hu/api/trackback/id/tr251585687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danielmolnar79 · http://barreleddani.blog.hu 2009.12.10. 09:04:01

Jellemző magatartás, de azt hittem, hogy csak a nagyobb multiláncokat meg gyorséttermeket jellemzi a maradék újrahasznosításának tilalma
süti beállítások módosítása